Tarçınlı & cevizli kurabiye

Malzemeler
- 175 g oda sıcaklığına getirilip küp halinde doğranmış
- tereyağı
- 120 g ince çekilmiş şeker
- 250 g un
- 20 g toz tarçın
- 10 adet dövülmüş ceviz
Yapılışı
Tereyağı ve şekeri bir kâseye koyun. Krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unu ilave edin; ellerinizi kullanarak, karışımı pürüzsüz bir hamur kıvamı alana kadar yavaş yavaş yoğurun. En son tarçın ve ince dövülmüş cevizi ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamuru merdane yardımı ile açın. Dilediğiniz kalıplarla kurabiye hamurunu kesin. Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine hamurları yerleştirin. Bu arada, fırını önceden 160 derecede ısıtın. Kızarmaya başlayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.
Tepkiniz nedir?






