Dil Söğüş

Malzemeler:
- 1 adet soğan
- 1 adet büyük havuç
- 1 - 1,5 kg. dana dili
- Maydanoz sapları
- Tane karabiber
- Defne yaprağı
- Tuz
Servisi için;
- Soğan piyazı (Maydanozlu
- soğan)
- Kekik
- Kimyon
- Pul biber
Yapılışı:
Dili iyice yıkayarak pişirmeden önce en az yarım saat soğuk suda bekletin. Tencereye dili koyup, üzerine kabaca doğranmış soğan, havuç, defne yaprağı, tane karabiber, maydanoz sapı ve az tuz ekleyin. Üzerine çıkacak kadar su koyup, kaynayınca altını kısarak 2 saat haşlayın. Dili ılınması için tencereden alın. Suyunu dökmeyin, süzerek ayrıca başka yemeklerde kullanabilir, mesela dil suyuna pilav yapabilirsiniz. Dil henüz ılıkken, üstündeki derisini soyun. İnce dilimlere ayırın. Yanında maydanozlu soğan, kekik, kimyon ve pul biber ile servis edin. Dilerseniz pide içinde sandviç gibi ya da pilavın üzerinde ana yemek olarak çeşitli şekillerde servis edebilir, yaratıcılığınızı kullanıp farklı tatlarla da harmanlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tepkiniz nedir?






