Chocolate Academy İstanbul

CHOCOLATE ACADEMY İSTANBUL
ve Head Chef Yeşim Erol
Çikolatayla aranızdaki güçlü bağın sebebi nedir?
Babamın İl Tarım ve Orman Müdürü olması sebebiyle 10 yaşına kadar Ordu’da yaşadım. O zamanlar evimize çok yakın olan Sagra fabrikasından nefis çikolata kokuları yayılırdı. Sanıyorum ki bu tutkunun oluşmasında Sagra’nın çok büyük bir etkisi var. Biliyorsunuz koku insan hayatında, özellikle de anılarında çok önemli bir tetikleyicidir. Hafızamızda saklanan kokuları duyarak bambaşka bir dünyaya gittiğimiz olmuştur. İşte o nefis çikolata kokusu da bana çocukluğumdan kalan en büyük miras!
Üniversite eğitiminiz felsefe üzerineyken bu alana nasıl geçtiğinizden bahsedebilir misiniz?
İstanbul Üniversitesi gibi köklü bir eğitim kurumunda felsefe okumak çok kolay değildi ama bu tam tersi bana özgüven ve cesaret verdi. Bunu yapabiliyorsam neden pastacılık kariyerine atılmayayım dediğimde henüz 18 yaşındaydım. Ben biraz tez canlı ve hızlı hareket eden bir insanım. Durağan işler ve durağan bir hayat benim için zulüm gibi… Çocukluğumdan beri gezmeyi, seyahat etmeyi ve özgürçalışmayı hayal ediyordum. Bu hayalimi gerçekleştirme yolunun mutfaktan geçtiğini de hissediyordum ve bu şekilde pastacılıkhayalimi, kariyer yolculuğuna çevirmeye karar verdim.
Kursumuza katılanlar kakao meyvesinden başlayarak çikolatanın tüm yolculuğunu hem teoride hem de pratikte öğrenme fırsatı yakalıyorlar. Eğitim sonunda ise dünyanın en büyük çikolata markası olan Barry Callebaut’un, Chocolate Academy kuruluşundan sertifika almaya hak kazanıyorlar.
Barry Callebaut’ a 2019 yılında transfer olduğunuzu biliyoruz. Markayla yakınlaşma sürecinizi bize anlatır mısınız?
Barry Callebaut, tüm dünyanın ileri gelen şefleri Callebaut ve Cacao Barry ürünleriyle çalışmayı tercih ediyor. Ben de Cacao Barry ve Callebaut ürünleriyle ilk kez pastacılık eğitimi aldığım French Basic School’da tanıştım. Sonrasında profesyonel hayata başladığımda pek çok otel ve işletmede bu markayla çalışmaya devam ettim. Tabii ki farklı çikolata markalarıyla da çalıştığım yerler oldu ancak yönlendirdiğim ve karar verdiğim aşamalarda hayatımda sadece Callebaut ürünleri vardı. 2005 yılında profesyonel hayatıma Türkiye’de devam etmeye karar verdikten sonra Türkiye’nin önde gelen birçok markasıyla çalıştım. Daha sonra 2019 yılında Barry Callebaut Türkiye ile yollarımız kesişti ve Chocolate Academy İstanbul’un baş şefi olarak çalışmaya başladım.
Chocalate Academy İstanbul’da kaç şef çalışıyor?
Chocolate Academy İstanbul’da ben ve Yardımcı Şef Nihan Soytürk olmak üzere iki şef olarak eğitim veriyoruz. Bunun yanı sıra 3 tane de saha şefimiz bulunuyor.
Tepkiniz nedir?






