Bezelyeli Somon Köftesi

Malzemeler:
- Patates
- Somon Balığı
- Bezelye
- Un
- Nane
- Tuz
- Karabiber
- Ayçiçek Yağ
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp ezin. Somonları haşlayarak, etlerini didikleyerek patatesle karıştırın. Un, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Nane yapraklarını ince kıyıp ekleyin. Bezelyeleri ilave edin ve karıştırdıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Yuvarlak yassı şekil verin. Una bulayıp 15 dakika buzdolabında bekletin. Yağı tavada ısıtıp köfteleri iki yüzü hafif kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun...
Tarif: Master Chef Sedef Ozan Kıvanç
Tepkiniz nedir?






