Beef Satay

Haz 13, 2023 - 12:29
Haz 19, 2023 - 16:30
 0  503
Beef Satay

Malzemeler

  • Bonfile
  • Soya Sosu
  • Sarımsak Tozu
  • Sıvı Yağ
  • Zencefil Tozu
  • Satay Sosu için:
  • Kavrulmamış Yer Fıstığı
  • Zeytinyağı
  • Kuru Soğan
  • Esmer Şeker
  • Soya Sosu
  • Kişniş Tohumu
  • Tozu
  • Acisso
  • Biber
  • Tuz


Yapılışı

Soya sosu, sıvı yağ, sarımsak tozu ve zencefil tozunu karıştırın. Derin bir kaba koyduğunuz şişlerin üzerinde gezdirin. Karışımı buzdolabına koyun kabın altında biriken bu sıvıyı birkaç defa etlerin üzerinde gezdirin. Şişlerin altını üste getirerek her tarafının bu terbiye ile temasını sağlayın. Kızdırılmış barbekü üzerinde, yağlayarak 8-10 dakikada bir çevirerek pişirin. Bonfileyi yanlamasına ince ve uzun dilimler halinde kesin. Tahta şişlere yılankavi bir şekilde içeriden dışarıdan çevirerek dizin, fazla bastırmadan sıkıştırın. Ezilmiş yer fıstıklarını ve kalan sos malzemelerini bir blenderdan geçirin. Sıvı yağda pembeleştirilen ince kıyılmış soğan ve sarımsaklara ilave edip, ağır ateşte kaynatın. Sos ılık iken yeniden blenderdan geçirin ve koyu boza kıvamına getirip, ılık olarak şişlerin yanında servis edin.
 

Tarif: Executive Chef Rüzgar Sünbül

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow